2015. május 23., szombat

Epres muffin

Eper, illetve szamócaszezon! Ez az időszak a turmixok időszaka, de sütikben, krémekben is jelen az eper. Megugorhatatlanul!

Epres muffin



Hozzávalók:
  • 13 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 citrom reszelt héja, és leve
  • 200- g eper (apróbb szemű)

A száraz anyagokat, a lisztet, sütőport és sót összekevertem. Az olvasztott vajat, cukrot, vaníliás cukrot, tojást és a tejet egy másik tálban szintén.
Majd a híg anyaghoz hozzákevertem a száraz anyagot. 
Az epret felkockázom, kivéve pár szemet (4-5), azokat csak felszelem.
Az eper kockákat óvatosan belekeverem a tésztába.

A muffin formát kibéleltem muffin papírral, kicsit olvasztott vajjal megkentem, és beleadagoltam a tésztát, majdnem színültig.

Majd a felszelt eper darabokat, a tetején díszítve elhelyeztem.

Előmelegített sütőben, 180 C°-on, 25 perc alatt pirosra sütöttem!

12 szép nagy muffin lett belőle isteni illattal és zamattal. Persze kóstoló, későbbre, nem maradt! :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...