Fokhagymás csirkecombok
Hozzávalók:
- 1,2-1,5 kg csirkecomb
- 4-5 fej fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 teáskanál piros őrölt paprika
- só
- őrölt fehér bors
- pár szál kakukkfű
- 1-2 szál rozmaring
- 1 dl olaj
A csirkecombokat megmostam, a szükséges helyeken megkapargattam.
A fokhagymákat megpucoltam, és összezúztam.
Egy nagyobb jénai edénybe beletettem a zúzott fokhagymákat, sóztam, borzoztam, paprikáztam, olajjal felöntöttem, és az előtte apróra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet is hozzátettem, majd elkevertem.
Kis állás után hozzátettem a combokat, és jó alaposan bedörzsöltem a keverékben. Mivel eredetileg is ebben a tálban szeretem volna kisütni a combokat, ezért elhelyezgettem benne egyenletesen.
Rozmaringot megtépdestem és megtűzdeltem vele végül.
Lefedve egy órát pihentettem, és utána előmelegített sütőben, szintén lefedve, 180 C°-on, egy órát pároltam, majd levettem a jénai tetejét, és 20 perc alatt pirosra sütöttem.
Párolt rizzsel tálaltam, és finom tejfölös uborka salátával.
Egyszerű, jó fokhagymás, és nagyon-nagyon finom.
Azt hittem én naiv, hogy esetleg marad másnapra is, és nem kell főznöm. Tévedtem, ismét törhetem a fejem a következő menün!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése