2015. május 15., péntek

Fokhagymás csirkecombok

Hagyma rengeteg fogy a háztartásomban. Az ételek zöméhez használom. Lehet vörös, lila hagyma, póréhagyma, fokhagyma, snidling, mezélőfokhagyma, stb. Szeretjük! Most is olyan ételt készítettem, ami csupa-csupa fokhagyma. :)

Fokhagymás csirkecombok



Hozzávalók:

  • 1,2-1,5 kg csirkecomb
  • 4-5 fej fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál piros őrölt paprika
  • őrölt fehér bors
  • pár szál kakukkfű
  • 1-2 szál rozmaring
  • 1 dl olaj

A csirkecombokat megmostam, a szükséges helyeken megkapargattam. 
A fokhagymákat megpucoltam, és összezúztam. 

Egy nagyobb jénai edénybe beletettem a zúzott fokhagymákat, sóztam, borzoztam, paprikáztam, olajjal felöntöttem, és az előtte apróra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet is hozzátettem, majd elkevertem. 

Kis állás után hozzátettem a combokat, és jó alaposan bedörzsöltem a keverékben. Mivel eredetileg is ebben a tálban szeretem volna kisütni a combokat, ezért elhelyezgettem benne egyenletesen.
Rozmaringot megtépdestem és megtűzdeltem vele végül.

Lefedve egy órát pihentettem, és utána előmelegített sütőben, szintén lefedve, 180 C°-on, egy órát pároltam, majd levettem a jénai tetejét, és 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Párolt rizzsel tálaltam, és finom tejfölös uborka salátával.
Egyszerű, jó fokhagymás, és nagyon-nagyon finom.
Azt hittem én naiv, hogy esetleg marad másnapra is, és nem kell főznöm. Tévedtem, ismét törhetem a fejem a következő menün!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...