2015. május 10., vasárnap

Lecsós szelet

Mit főzzek, mit főzzek.....? Örök gond. Mert ha az ember magára főz, bármit összedob, de ha már gyerekek is vannak, bizony ennek az- a másiknak ez..... Az örök szöveg : -Nekem mindegy!- Viszont ha odateszem az ételt az asztalra, tuti, hogy az a válasz, most nem kívánom, vagy miért nem más.... Gondolom, nem csak én vagyok így ezzel a problémával.
Ámde! Leányom mondta, hogy van a kamrában lecsó, és rég volt lecsós szelet. Tehát egy gonddal kevesebb. Van a hűtőben lapocka, tökéletes!

Lecsós szelet



Hozzávalók:

  • 3/4 L lecsó (vagy 2-3 db paprika +2 db paradicsom)
  • 6-7 szelet sertés hús, lapocka, tarja, comb (nem kell hogy tökéletes legyen)
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

Az olajon, a kockára vágott szalonnát megpirítottam, majd a hússzeleteket fehéredésig. 

Akkor kivettem a húst, és félretettem. A visszamaradt tepertős zsiradékon a vörös hagymát megpirítottam, és ráöntöttem a lecsót. 


Sóztam borsoztam, hozzátettem a cukrot, és a fokhagymát, majd felforraltam. Visszatettem a húst, és lassú tűzön, néha kevergetve, puhára pároltam benne. Ha szükséges, akkor kis vízzel lehet pótolni, az elpárolgott nedvességet.

Nokedlivel (galuskával) tálaltam, a gyerekek örömére! :)
Egyszerű, finom, gyors étel, és nem utolsósorban laktató!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...