2015. május 5., kedd

Rakott tarja, sajtmártással, füstösen

Rakott tarja, sajtmártással, füstösen



Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg sertéstarja
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 2-3 evőkanálnyi olaj
  • őrölt színes bors
  • besamelmártás
  • 15 dkg füstölt sajt
  • kis marék snidling

A szalonnát kockákra vágtam, és serpenyőben, felforrósított olajon kisütöttem. A szalonnát, illetve tepertőt kivettem a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon, az előzőleg megtisztított, megpucolt, és felkarikázott hagymákat megpirítottam rajt. 

Amint a hagyma elkészült, azt is kimertem a serpenyőből és a felszeletelt gombákat a maradék kis zsiradékon megpirítottam. 

A tarjákat felszeleteltem, kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, és grillserpenyőben mindkét oldalukon megpirítottam, félig megsütöttem.
Egy jénai alját a hússzeletekkel kibéleltem, erre ráraktam a pirított hagymát, majd a gombát. Mivel ezek nem voltak sózva , kissé megsóztam őket.


Elkészítettem a besamelt, majd elkevertem benne a lereszelt füstölt sajtot. 

Ezzel a sajtmártással egyenletesen leöntöttem a rakott tarját, és végül vágott snidlinggel megszórtam.


Előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 180 C°-on 25-30 perc alatt készre sütöttem.

A szalonna és a sajt finom füstös árnyalata, a besamel krémessége, remek összhangot alkot a hús ízével. 

Párolt rizzsel tálaltam.
Ebédre készítettem el, gondoltam, esetleg vacsorára is marad, de tévedtem! :) Pillanatok alatt elpusztította a család!




Kapcsolódó linkek:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...