2015. május 31., vasárnap

Tepsis húsos burgonya friss zöldségekkel

Tepsis húsos burgonya friss zöldségekkel



Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertés hús
  • 1/2 l + 2 dl tejföl
  • 1 kg apró újburgonya
  • 5 szál újhagyma zöldjével együtt
  • 5-6 szál fokhagyma zöldjével együtt
  • 1 padlizsán
  • 1 csokor friss oregánó
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 szál rozmaring
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 2-3 db főtt kemény tojás
  • 3 db friss tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • csipet bazsalikom


A vajon, az összevágott hagymákat, zöldjeikkel együtt, kissé megpirítottam, rátettem a darált húst és fehéredésig pirítottam rajt.


Sóztam, borsoztam, az összevágott zöld fűszerekkel megszórtam, és még egy cseppet pirítottam.

Fél liternyi tejfölt rátettem, és összekevertem a raguval, és félreraktam.
A padlizsánt felszeleteltem, kissé megsóztam, és pár perc várás után serpenyőben mindkét oldalukon a szeleteket megpirítottam.
Elkezdtem a rétegezés műveletét.
Egy nagyobb jénai alját egy sor szeletelt újburgonyával megterítettem. A burgonyákat csak tisztítottam, a héját rajt hagytam!
Következtek, a kemény tojások, melyeket előtte felaprítottam.

Majd következett a tejfölös ragú.

A pirított padlizsánszeletek.

Ismét burgonya, majd tejfölös ragú, és megint burgonya.
A tetejére pedig, 3 nyers tojás+2 dl tejföl , csipet só keveréke került eloszlatva.

Reszelt sajt és kis bazsalikommal megszórva legvégül.


Előmelegített sütőben 160 C°-on, 75 perc alatt pirosra sütöttem.

Finom, zamatos, friss ízek! :)
Tökéletes egytálétel!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...