2015. május 30., szombat

Üde, zöldborsó leves

Végre a kiskert is megmutatja mit tud! Szeretek kilépni, és csak ami szükséges, szedem és felhasználom. Érik a zöldborsó, imádom, és persze a levest belőle. Össze nem hasonlítható, ízben, illatban a fagyasztottal.

Üde, zöldborsó leves



Hozzávalók:

  • 1 kg friss fejtett zöldborsó
  • 4-5 db még nem szemes zöldborsó hüvely
  • 2 szál sárgarépa, vagy kisebb csokor friss sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével együtt
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 L csontlé, vagy húsleves (de lehet kockából is)
  • őrölt fehér bors
Csipetke:
  • 1 tojás
  • csipet só
  • és annyi liszt, amennyit felvesz
A tojáshoz csipet só hozzáadása után, annyi lisztet adagoltam, hogy kemény tésztát kapjak. Ha már abszolút nem ragad, és már nem tud több lisztet felvenni, akkor jó.


A zöldborsót és a hüvelyeket, a tisztított felkarikázott, sárgarépával, és hagymával, újhagymával együtt felraktam főni a csontlében. Borsoztam, és forrás után, lassú tűzön szépen, lassan gyöngyözve pároltam puhára. Kicsit sóztam, és megszórtam a vágott petrezselyemmel.
Közben elkészítettem a csipetkét, és félkörömnyi nagyságú adagokat csipkedve, a leveshez adtam.
Amint a tészta megfőtt, kész is a leves!

Leírhatatlan az első üde leves, illata, és íze..........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...