2015. május 20., szerda

Zöldborsó főzelék, Jutka konyhájából

Egyszerű, könnyed étel, és ráadásul nem csak egészséges, finom is!


Zöldborsó főzelék, Jutka konyhájából




Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 1 L húsleves
  • 0,5 L tej
  • 2 dl tejföl
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 3 evőkanálnyi liszt
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma

A borsót felöntöttem a húslevessel, hozzáaprítottam a hagymát és puhára pároltam. 

Mikor megpuhult, a rántást elkészítettem, az olajjal és a lisztel. Kis víz hozzákeverése után a borsóhoz kavartam.
Borsoztam, és a nagyon apróra vágott petrezselyem zölddel megszórtam.
Majd kicsit hagytam felforrni.
Kimertem a főzelékből, a sűrűjéből 3-4 dl-t, hozzátettem a tejfölt, és botmixerrel lepürésítettem, és visszatettem, kavartam a főzelékbe.
Után lehet ízesíteni, ha szükséges!

Fasírt pogácsákkal, és finom friss kenyérrel tálaltam.
Rendkívül szeretjük ezt a főzeléket, sűrűn készítem a gyerekeknek! :)

Ez a mennyiség 4-5 embernek elegendő egytálétel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...