2015. június 13., szombat

Háromgyümölcsös, hűs gyümölcsleves

Háromgyümölcsös, hűs gyümölcsleves



Hozzávalók:

  • 1 L víz
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csésze málna
  • 1 csésze eper (szamóca)
  • 1/2 csésze ribizli
  • Tejszín a tálaláshoz

A vizet felraktam főni, hozzátettem a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, sót, vaníliás cukrot, és felforraltam. Mikor felforrt, lekapcsoltam alatta a lángot. 
Az epret felszeltem, a ribizlit leszemeztem, és a málnával együtt beletettem a fűszeres lébe. Óvatosan összekevertem. Nem forraltam, mert így a gyümölcsben a vitaminok benn maradnak, viszont az ízek mégis kioldódnak, a színekkel együtt.
Egy másik kis lábasba, a gyümölcsös léből, de csak a levéből kb. 2 dl levet átmertem.
A pudingot kis vízzel kikeverem, és hozzákevertem a kis lábasban lévő léhez. Együtt, folytonos keverés mellett felforraltam, besűrítettem, a tejjel tovább hígítottam. Újraforrás után lehúztam a lángról. A gyümölcsös léből hozzákevergettem lassan egy jó merőkanálnyit, majd az egészet visszaöntöttem a leveshez. Átkevertem, és hűlni tettem. 
Jól behűtve tejszínhabbal tálaltam.
Nagyon hűsítő, finom étel, de akár desszertként is megállja a helyét!

Szükség esetén tovább édesíthető, de kiválthatjuk édesítő szerrel is a cukrot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...