2015. június 13., szombat

Hotdog muffin

Hotdog muffin


Hozzávalók:
12 db-hoz

  • pizza tészta (nyers)
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • kis olaj a forma kenéséhez, illetve a hagyma kisütéséhez
  • 2 pár virsli

Kérdés először felvetődve, hogy miért ezt a tésztát használtam fel? Azért mert praktikus, és gyors! Ehhez a recepthez tökéletes. Ráadásul muffin? Kész kavalkád, ugye? A végeredmény a lényeg, az ember bármit összeollózhat, ha a végeredmény jó, akkor soha sincs gond! Tekintsük ezt amolyan étel kollázsnak! Rendben?
Megéri! :)

Tehát:

A tésztát gyúrás és kelesztés után,


kis darabokra tépkedtem, és kibéleltem vele a muffin sütőformát, melyet előzőleg olajos ecsettel megkentem.

Közben a hagymákat tisztítás után felkarikáztam, és forró olajon aranybarnára, ropogósra pirítottam, majd lecsepegtettem, és megvártam, hogy langyosra hűljenek a hagymakarikák.
Ez alatt már szépen kelni kezdtek a kis kosárkákba a tésztadarabkák. Olajos ujjal kis mélyedéseket nyomkodtam mindegyik közepébe, és a belenyomkodtam a pirított hagymákat. Elosztva, hogy mindenhova egyenlően kerüljenek. A virsliket 3 részre daraboltam, és mindegyik kis hasáb egyik felét bevagdostam 2-3-szor, majd a bevagdosott felével felfelé, beledugtam a a kosárkák közepébe.


Forró előmelegített sütőben raktam, közepes pirosra sütöttem, azaz 180 C°-on, 20-25 perc alatt, alsó-felső sütésen! A virslik teteje szépen szétnyílt! Nagyon jó, mert kis ketchuppal és házi majonézzel megpötyögtetve tökéletes vacsora ötlet!

Érdemes dupla adagot készíteni, mert ez az adag meg sem kottyan egy családnak! :)Kapcsolódó linkek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...