2015. június 6., szombat

Kecskesajtos pogácsa

Kecskesajtos pogácsa

 


Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1-2 evőkanál zsír(nálam jó kis házi tepertős zsír)
  • 10-15 dkg igazi finom kecskesajt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanálnyi tejföl
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csapott evőkanál só


Az élesztőt 2 dl langyos tejben, amelyben előtte a cukrot feloldottam, felfuttattam. Akkor jó, ha az élesztő feljő, felhabzik a tej tetején. 50 dkg lisztet kelesztőtálba tettem, és ráöntjük az élesztős tejet, hozzáütöttem 1 tojást, sóztam. Gyúrni kezdtem, és addig dolgoztam, míg rugalmas tésztát nem kaptam, közben hozzátettem a fellangyosított zsírt. Tovább gyúrtam, míg kezemtől és a táltól el nem vált! Ha szükséges tejet, illetve lisztet adhatunk hozzá! Lefedtem, és 20 percig langyos helyen kelesztettem, mikor duplájára nőtt, nyújtottam!
0,5-0,8 cm vastagságúra nyújtottam, a tejföllel megkentem a tésztát, és ráreszeltem a sajt felét, és sóztam. 

A hajtogatás hasonló a vajastészta hajtogatásához! 

Végső nyújtásnál a tészta vastagság szaggatás előtt 1,5-2 cm. A felületét késsel keresztesen többször megvagdostam, és szaggattam, sütőpappírral bélelt sütőlapra helyeztem őket. Egy tojást csipet sóval összekeverem, megkentem a pogik tetejét. A sajt másik felét is lereszeltem, ezzel meghintettem a pogik tetejét, majd be az előmelegített sütőben 175 C°-on, 20 perc alatt, készre, pirosra sütöttem.
 

 


Nagyon finom "volt", pillanatok alatt elfogyott! ;)



Kapcsolódó Linkek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...