2015. június 27., szombat

Nyári csirkeragu Jutka konyhájából

Általában praktikusan főzök. Több napra, de ez nem mindig sikerül, lévén két kamasz állandó éhsége miatt! :) Vagy egy adott dologból több fogást készítek, most is így tettem. Egész csirkecombokat vettem, szép nagyokat, 10 db-t. Szétválasztottam alsó, és felső részre. Az alsók, jók lesznek holnap rántva, salátával. A felsőket viszont kicsontoztam, és a bőrtől megszabadítottam. A csontból, bőrből sok finom zöldséggel levest főztem. A húsból pedig finom ragut.

Nyári csirkeragu Jutka konyhájából



Hozzávalók:

  • 10 db csirke felső comb hús
  • 3-4 nagyobb fej újhagyma zöldjével együtt
  • 1-2 nagy fej fokhagyma (új)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db kápia paprika
  • 1-2 db hegyes csípős paprika
  • őrölt színes bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A húst felcsíkoztam, feldaraboltam, és a vajon megpirítottam.

A hagymákat felkarikáztam, és ráraktam a húsra együtt pirítottam.

A paprikák következtek. Karikáztam szintén és a húsra dobtam, a felaprított petrezselyemzölddel együtt. Kicsit együtt pirítottam, és felöntöttem vízzel.

Puhára pároltam együtt őket.
A tejfölt lisztel kikevertem, a ragu levéből hozzámerve melegítettem, és ráöntöttem, majd kevertem, besűrítettem a raguval.

Kész is! :)
Nokedlivel (galuskával) tálaltam.
Finom, kissé pikáns ételnek nem tudtak ellent állni a gyerkőcök. Mit mondjak, nem sok minden maradt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...