2015. június 27., szombat

Nyári full zöldséges újburgonya

Ha itt a nyár, akkor sorra örvendeztet meg kis kertünk finomabbnál, frissebbnél-frissebb, üde zöldségekkel. Szinte énekelnek fülembe, hogy végy le, készíts el, és egyél meg! :) Nem tudok ellent állni a csábításnak! ;)

Nyári full zöldséges újburgonya



Hozzávalók:

  • 1,5 kg újburgonya (piros, apró)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl olaj
  • 5 újhagyma zöldjével együtt
  • 2-3 újfokhagyma szárával együtt
  • 5-6 apró cukkini virágjával együtt
  • egy jó marék friss üde zöldbab
  • 1 nagy fej lila hagyma (új)
  • 4-5 sárgarépa (új)
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 1 marék friss oregánó
  • őrölt bors



A burgonyát megtisztítottam, de nem hámoztam, hagytam a héját rajt! Sós vízben puhára pároltam.
A szalonnát felaprítottam, és zsírjára pirítottam, majd ráöntöttem az olajat.
A zöldségeket megtisztítottam, és felkarikáztam, és rádobtam őket a szalonna zsírra, és együtt pirítottam őket.

Sóztam, borsoztam, lepirítottam.
A burgonyákat kettévágva, vagy egészben, nagyságtól függően, hozzátettem a zöldséges egyveleghez. Tovább, együtt pirítottam őket.

Amikor a zöldségek puhák, de még roppanósak, akkor már tálalható.
A végén még sóztam kissé, mert a burgonya kívánja a sót!

Egytálételként fogyasztva, vagy köretnek is kiváló!
Önmagában is megállja a helyét, nagyon finom! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...