2015. július 29., szerda

Juhtúrós hasadékzsemle finoman

Juhtúrós hasadékzsemle finoman

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 10 dkg graham liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanálnyi tejföl
  • némi víz
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 púpos evőkanálnyi juhtúró
  • 1 fej szeletelt vöröshagyma
  • 4-5 gerezd szeletelt fokhagyma
  • vágott oregánó levelek
  • 3-4 db koktélparadicsom, vagy körteparadicsom
  • sajt darabok (trappista, edami, stb..., ízlés szerit)
  • szezám, vagy lenmag
  • kis őrölt bazsalikom

A tejet cukorral elvegyítettem, meglangyosítottam és felfuttattam benne az élesztőt. Egy kelesztőtálba beleöntöttem a liszteket, az élesztős keveréket, a tejfölt, az olajat, a sót, és összedolgoztam. Addig gyúrtam, míg el nem válit a tál oldalától, és a kezemtől! Lefedtem, langyos helyen duplájára kelesztettem.
Amint megkelt, lisztezett gyúródekán 10 részre osztottam. Minden egyes részt gombócokká formáztam, és kis pihenés után tenyérnyire nyújtottam, és feltekertem buci kiflikké. 


Egymás mellé, sütőpappírral kibélelt tepsibe tettem őket, tisztes távolságba. Azért, mert további 15 perces kelés után, mindegyik bucit középen felhasítottam, és így nagyobb helyet foglaltak el sütés végéig. A felhasításnak a lényege, hogy oda tettem a finomságokat, feltéteket. Tehát, a juhtúrót, szeletelt hagymákat, paradicsomszeleteket, vágott oregánót, és a sajtot. 

Majd megkentem felvert tojással a tésztát, illetve megcsurgattam vele a feltétet is. Meghintettem a zsemléket a magokkal, és bazsalikommal.  Előmelegített sütőben, 180 C°-on, pirosra sütöttem 20-25 perc alatt.

Tökéletes vacsora! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...