2015. július 9., csütörtök

Paradicsomos bab, Jutka konyhájából

Egy igazi kedvenc!
Paradicsomos bab, Jutka konyhájából



Hozzávalók:

  • 2 bögre tarkabab
  • 30 dkg darált hús
  • 1 darab füstölt bürke (az ízek miatt)
  • 1 zöldpaprika
  • 5 nagy fej, vagy 7-8 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 teás kanálnyi Erős Pista
  • 2-3 db csili paprika, ha nincs őrölt is jó
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 2 dl sűrű paradicsompüré
  • 1 kis marék vágott kakukkfű
  • 1 kiskanálnyi vágott, vagy őrölt bazsalikom
  • 2 dl vörösbor
A babot enyhén sós, babérleveles vízben puhára pároltam.
A vöröshagymákat felkarikáztam, az olajon megpirítottam, közben hozzátettem a füstölt bürkét, és együtt pirítottam.


A darált húst hozzátettem, és fehéredésig pirítottam. A paprikákat felkarikázva rádobtam, plusz az Erős Pistát is rátettem, majd a felkockázott paradicsomot, melyekkel együtt pirítottam tovább pár percig. 

Következett a püré, és a többi fűszer, és természetesen a szétnyomkodott fokhagymák.

Vörösborral felöntöttem, és kis vízzel, majd kis lángon hagytam összepárolódni 10-15 percig. Közben megkevergettem, ízleltem, és ha kellett ráízesítettem.
A leszűrt babot hozzáöntöttem, és elkevertem. Kis vízzel, de épp csak cseppnyivel meglocsoltam, és lefedve még pároltam, de óvatosan, nehogy lekozmáljon, még 15 percig.

Igazán finom, laktató egytálétel.
Kedvelt étele gyermekeimnek.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...