2015. július 12., vasárnap

Rakott grillhús újburgonyával, finoman, maradékból

Tegnap grilleztünk, finom volt, rettentően! Csók, innen a szakácsnak!
Tehát! Maradt pár szelet grillezett hús, amit úgy gondoltam feldobok kissé, illetve laktató ebédet készítek belőle.
Ugye, a maradékfelhasználás mindig fontos! ...és ha finom is, akkor....
Akkor kezdjünk bele! :)

Rakott grillhús újburgonyával, finoman, maradékból



Hozzávalók:

  • 1,5 kg apró újburgonya
  • 2 nagy fej újhagyma
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 5-10 dkg szalonna
  • 3-4 szelet grillezett sült hús (vagy sült hús maradék)
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanálnyi tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • 1 evőkanálnyi olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 fej paradicsom

A burgonyát enyhén sós vízben héjastól, puhára főztem, héjában.
A hagymákat felszeltem, és a felkockázott szalonnával együtt az olajon megpirítottam.

A hússzeleteket felcsíkoztam, és hozzákevertem. Együtt pirítottam.

A felkarikázott paprikával, kakukkfűvel, és a kockázott paradicsommal együtt, a leszűrt burgonyát is óvatosan hozzákevertem.

A további sózással és fűszerezéssel vigyázni kell, mivel a hús eleve fűszeres volt!
Rápirítottam pár percet, és az egészet egy tűzálló tálba öntöttem.

A sajt felét a langyos vajjal és a tejföllel összekevertem, és a tetején egyenletesen elkentem, majd a másik fél sajttal megszórtam.

Előmelegített sütőben 170 C°-on 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Nagyon finom egytálétel, és tényleg maradék felhasználásával készült!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...