2015. július 4., szombat

Rakott zöldbab Jutka konyhájából

Rakott zöldbab Jutka konyhájából



Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés darált hús
  • 2-3 fej nagy hagyma (friss újhagyma, fejes)
  • 1 kávéskanál majoránna
  • őrölt bors
  • 1 bögrényi rizs
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 0.5-0.75 kg  zöld hüvelyű zöldbab
  • 3,5-4 dl tejföl

A rizst szokásos módon, 1 kisebb fej hagymával elkészítettem, pirítottam és pároltam. 

A zöldbabot tisztítás, és vágás után félropogósra, enyhén sós vízben megpároltam.

A darált húst, az olajon fehéredésig pirítottam a felaprított hagymákkal együtt, sóztam, borsoztam, majoránnával, vágott petrezselyemmel meghintettem. 

Pár percig még pirítottam, és tejföllel felöntöttem, elkevertem.
Egy nagyobb jénaiba beleterítettem a rizst, rá a párolt zöldbabot. 

Majd következett a húsos ragu.

Végül 2 dl tejfölt kis sóval, és egy tojással kikevertem, és ezt eloszlattam a tetején.

Előmelegített sütőben 175 C°-on szép pirosra sütöttem 55 perc alatt.

Nagyon finom egytálétel, friss és üde zöldségekkel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...