2015. július 7., kedd

Tárkonyos-csilis sertésragu

Ismét a gyorsaságon a hangsúly. Egyszerű, de ízletes étel kell, de mihamarabb, mert idő fogy, és rengeteg a feladat!

Tárkonyos-csilis sertésragu



Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús (lapocka, comb, stb.)
  • 2 nagy fej vörös hagyma 
  • kis csokor petrezselyem
  • őrölt fehér bors
  • 2 dl joghurt
  • 1 teáskanál tárkony 
  • 1 teáskanálnyi csili (őrölt), vagy friss, illetve ízlés szerint
  • 2-3 kanálnyi olaj

Az olajon a megtisztított, finomra vágott hagymákat megpirítottam, rá tettem a felcsíkozott sertéshúst, azzal együtt zsírjára pirítottam. Felöntöttem kevés vízzel, és fűszereztem. Sóztam, borsoztam, tárkonnyal, vágott petrezselyemmel és csilivel meghintettem.
Mikor már a hús megpuhult, a tejfölt a lisztel kikevertem, és a hús levéből is mertem hozzá, szóval ezt az elegyet ráöntöttem a húsra, elkevertem, besűrítettem.
Ha túl sűrűnek látjuk, akkor tejjel, vagy vízzel hígíthatjuk, ha viszont híg, akkor még kis habarással tudjuk, vagy étkezési keményítővel tovább sűríteni.

Kifőtt tésztával tálaltam, gyorsan elkészült, finom, és egyszerű étel.
....és ismételten jóllakott a banda....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...