2015. július 30., csütörtök

Tejfölös csirkeragu, nyári zöldségekkel

Mivel praktikusan főzök, általában a leves és a második fogás hozzávalói, általában valamilyen összefüggésben állnak. Csirke felső combot vásároltam, és kicsontoztam. A csont jó alapot szolgáltatott a levesnek, illetve a levesben főtt zöldségek, a levesből némi eszencia, pedig a második fogáshoz. Így úgy döntöttem, készítek finom csontlevest, és csirkeragut másodfogásként.

Tejfölös csirkeragu, nyári zöldségekkel



Hozzávalók:

  • 7 db kicsontozott csirkecomb (felső)
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 csípős paprika
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 L húsleves
  • 1 kacsa, vagy liba máj
  • 5-6 koktél, vagy körteparadicsom
  • húslevesben főtt sárgarépa, és petrezselyem gyökér (3-3 szál)
  • 300 g zöldborsó
  • őrölt fehér bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott kanálnyi étkezési keményítő
A hagymákat felszeltem (vörös és fokhagyma), kockáztam, és a vajon megpirítottam. Meghintettem a vágott petrezselyemzölddel.

Rádobtam a felkockázott húst, bőrével együtt, kell az a kollagén! ;)

Tovább pirítottam, a csípős paprikát is felaprítva rádobtam. Majd a májat is felcsíkoztam, és azt is ráraktam. Zsírjára sütöttem.

Felöntöttem a húslevessel, és együtt pároltam, míg a hús meg nem puhult.

A zöldborsót ekkor raktam hozzá, tovább párolva.

A borsó puhulásakor, a felszelt paradicsomot, és a húslevesből kivett zöldségeket felkockázva is hozzákevertem.

Majd a tejfölt, a ragu levével vegyítve hozzákevertem, a keményítővel pedig kissé besűrítettem.
Épp hogy hagyom megrottyani és már kész is!

Tökéletes ebéd rizzsel tálalva! ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...