2015. július 17., péntek

Töltött karajszeletek, Jutka konyhájából

Töltött karajszeletek, Jutka konyhájából



Hozzávalók:
(6-8 személy részére)

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor összevágott petrezselyemlevél
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 8 db tojás
  • őrölt bors (fehér)
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • besamel mártás
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt


A sertés karajt nagyon vékony szeletekre vágtam, és leheletnyi vékonyra klopfoltam. Sóztam, borsoztam, félreraktam. A zsemléket hideg vízbe beáztattam, hogy szívják meg magukat.
Egy nagyobb serpenyőben, az olajon, üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, hozzátettem a petrezselyem zöldet, cseppet azzal még pirítottam, majd félrehúztam. Az előzőleg beáztatott zsemléket kinyomkodtam, kicsavartam, és rátettem szétmorzsolva a hagymára, ráütöttem a tojásokat, és gyorsan elkeverem, merthogy a tojás így még keverhető. Sóztam, borsoztam, és visszatettem a lángra, addig, míg a tojás egyneművé válik, besűríti a keveréket, de még nem pirul a masszánk. Kihűlésig félreraktam.
A hússzeletek közepére halmoztam, a kihűlt tölteléket, és szépen feltekertem, kissé olajozott tepsimbe egymás után sorban berakosgattam.

Majd, előmelegített sütőben, 180 C°-on fedetlenül, 30 percig sütöttem.
Míg a töltelékes hús sült, addig besamel mártást készítettem, és belekevertem a lereszelt sajtokat.
A húst kivettem a sütőből, ráöntöttem a mártást, majd visszatoltam a tepsit.


További 40 percig sütöttem a húst, 175 C°-on.

Mikor elkészült, negyed órát még hagytam a tepsiben, csak utána tálaltam.


Zöldséges, hagymás újburgonyával tálaltam, finom savanyú uborkával.
Tökéletes étel "volt".



Kapcsolódó link:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...