2015. július 31., péntek

Vese-velős körömpörkölt

Most egy igazán testes, belevaló ételt írok le. Tökéletes, főleg a hímek részére! Ragadós, cuppogtatós, ínycsiklandozó, nagyon laktató.......
Vese-velős körömpörkölt



Hozzávalók:
  • 700 g köröm
  • 6 db sertésvese
  • 0,5 kg sertésvelő
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 3 db csípős paprika
  • 1 evőkanál füstölt piros paprika
  • 1 evőkanál Erős Pista
  • 1 evőkanál Édes Anna
  • 3 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • pár szem köménymag
  • 2 evőkanálnyi sertészsír (vagy olaj)

A veséket felszeltem, és felcsíkoztam, kivágva a fehér részeket.

Majd 4-szer, forrásban lévő, mindig friss vízben 1-1 percig felfőztem, átfőztem. Majd leszűrtem. A vöröshagymákat tisztítás után felaprítottam, és a felvágott csípős paprikával együtt, a zsiradékon megpirítottam. Majd rádobtam a kettévágott paradicsomokat, babérlevelet, és a borsot.

A csülköt is megpirítottam minden oldalán a hagymás zsíron, és utána hozzátettem a felcsíkozott vesét is. Együtt pirítottam tovább. Lényegében pörköltet készítettem.
Majd ekkor tettem hozzá a piros paprikát, és az Erős Pistát, Édes Annát. Ezzel a módszerrel nem ég le a paprika. Tovább pirítva együtt őket.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje a csülköt, sóztam, és fedő alatt lassú tűzön puhára pároltam.
Ha már puha a csülök, ráreszeltem a fokhagymát, és csak akkor tettem hozzá a velőt, és azzal óvatosan, hogy oda ne égjen, készre pároltam, zsírjára sütöttem. Néha megkeverve, pár perc, legfeljebb 10-15 perc alatt.

Isteni finom, pasiknak való kaja, jó pofa sör mellé! Eeez az igazi! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...