2015. augusztus 16., vasárnap

Fokhagymás, aszalt paradicsomos pulykacombok

Fokhagymás, aszalt paradicsomos pulykacombok


Hozzávalók:

  • 4 db pulyka alsó-comb
  • egy jó marék aszalt paradicsom
  • 2-3 szél rozmaring
  • 1-2 szál bazsalikom
  • 20 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 csapott evőkanálnyi só
  • 1 kávés-kanlányi őrölt bors
  • 1 kávés-kanálnyi piros őrölt paprika

A pulykacombokat megmostam, jénaiba helyeztem. 

A fokhagymákat lereszeltem, és a sóval, olajjal, piros paprikával, borssal kikevertem. 

Megkentem vele a combokat. Mellé helyeztem a rozmaring és bazsalikom szálakat. Megszórta az aszalt paradicsommal.

Kis vizet öntöttem alá, és lefedtem alufóliával. Így pároltam 1,5 órán át, 170 C°-on.

Közben egyszer megforgattam a combokat, és megböködtem késsel. 

Másfél óra leteltével, levettem a fóliát, a hús levével meglocsoltam a combokat, és 185 C°-ra még visszatettem 30 percre pirulni.
Héjában pirult újburgonyával, és bazsalikomos paradicsomsalátával tálaltam. .....tökéletes ebéd.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...