2015. augusztus 28., péntek

Gombás Quiche

Gombás-sós pite, ebédre, vacsorára, esetleg uzsonnára, tökéletes! Húsmentes, mégis laktató!

Gombás Quiche



Hozzávalók:
a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg margarin
  • 2 tojás
  • cseppnyi víz
  • csipet só
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, a tojásokat hozzáütöttem sóztam, és összedolgoztam. Kis víz ha szükséges lehet hozzá adni, hogy összeálljon a tésztánk.
10-15 percet pihentettem hidegen.
Egy tortaformát (de lehet piteforma is) kikentem kis vajjal, és belenyomkodtam peremesen a tésztát.


a töltelékhez:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 2,5 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 15 dkg túró
  • 10 db körteparadicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 marék metélő fokhagyma
  • kis őrölt bazsalikom

Míg a tészta pihent, addig a hagymákat felszeleteltem, karikáztam, és kis olajon felraktam pirítani. A gombákat tisztítás után, szintén szeleteltem, és hozzátettem, együtt pirítva őket. 


Majd lehúztam a lángról, és a felvert tojásokkal, fűszerekkel, szeletelt paradicsommal, és a többi hozzávalóval összekevertem, forgattam. Beleöntöttem a tésztakosárba, és eligazgattam.
Megszórtam reszelt sajttal, kis bazsalikommal megszórtam, és 190 C°-on, előmelegített sütőben 50 perc alatt pirosra sütöttem.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...