2015. augusztus 22., szombat

Húsgombócos gombóctál

Húsgombócos gombóctál



Hozzávalók:
  • 1 kg apró szemű burgonya (ha lehet új)
  • egy csokor metélőhagyma

a fasírtgolyókhoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 nagy fej vöröshagyma (apróra összevágva)
  • kis olaj
  • 1 fej fokhagyma (pucolva lereszelve)
  • 2 szelet kenyér (beáztatva kinyomkodva)
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 kis szál lestyán (összevágva)
az öntethez (mártáshoz):
  • 35 dkg tejföl
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 csípős paprika
  • szerecsendió
  • bors
  • szerecsendió
A burgonyát héjában félig megfőztem, majd leöntve a vizet róla hagytam, hogy annyira kihűljön, hogy dolgozni tudjak vele.

Közben, a fasírtgolyókat a szokásos módon elkészítettem. A vöröshagymát megpirítottam kis olajon, a darált húshoz adtam, mikor már kihűlt. Hozzáadtam a a kinyomkodott kenyereket elmorzsolva, a tojást, reszelt fokhagymát és a fűszereket.

Jól összekevertem. 10 perc pihentetés után, vizes kézzel gombócokat formáltam, és kisütöttem forró olajon őket, de nem teljesen, közepes szintig.


A burgonyákat meghámoztam, és beletettem őket a sütőtálamba. Sóztam, és vágott metélőhagymával óvatosan átforgattam.

A burgonyák közé helyezgettem a fasírtgolyókat, szépen elrendezve.

Majd az öntetet elkészítettem. Kikevertem a hozzávalókat, és ráöntöttem a burgonyás-fasírtos tálamra.

Előmelegített sütőben, 190 C°-on, 30 perc alatt pirosra sütöttem.
Paradicsom salátával isteni ebéd. Fénysebesség gyorsaságával fogyott! ;)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...