2015. augusztus 7., péntek

Sült madártej palacsintatorta málnával

Krémleves ebédre, nagyon finom, ...de kellene utána valami második, ... egy könnyű desszert? ....palacsinta?.... vagy esetleg madártej?.... vagy mind a kettő?....Igen, mindkettő! Egy-az egyben! :)

Sült madártej palacsintatorta málnával


Hozzávalók:
  • 6-8 db palacsinta, kisütve
  • 1 tejszín ízű pudingpor
  • 2 evőkanálnyi kakaópor
  • 1 l tej
  • 1 marék málna
  • cukor, ízlés szerint
  • 6 db tojás
  • 1 db vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor

A tejszínpudingot készítettem el először. A por pudingba beleraktam a kakaóport, és pár kanál tejjel simára kevertem. Majd cukrozott forralt tejbe, amelybe még egy vaníliát is beledobtam, felfőztem hagyományos módon. Kicsit félreraktam hűlni, majd egy jó marék málnát belekevertem.



A palacsintatésztát is hagyományos módon kisütöttem.

Majd megkentem a csokis krémmel.

Feltekertem, és egy nagyobb jénai tetőn elhelyezgettem.

A tojássárgákat kikevertem vaníliás cukorral, és a vanília pudingporral, és forró cukros tejben óvatosan elkevertem, besűrítettem állandó keverés mellett. Majd ráöntöttem a palacsinták tetejére, és elkentem rajt.

A tojásfehérjét felvertem kemény habbá vaníliás cukorral. A habot ráhalmoztam a sárga krémre.

Előmelegített sütőben, 200C°-on, légkeveréses funkció alatt, 10 perc alatt megsütöttem.

Majd hűlni tettem, biztonságba a gyerekek elöl, amint hűlni kezdett, megpötyögtettem egy kis olvasztott csokoládéval. Kis állás után pedig szeletelhettem. Melegen, de hidegen is nagyon finom desszert.



Kapcsolódó link:
Palacsinta alaprecept, gyorsan, olcsón

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...