2015. augusztus 8., szombat

Svéd gombasaláta

Jó kis bécsi szelet, mivel is lenne finomabb, mint egy jó burgonyakörettel, illetve salátával!

Svéd gombasaláta


Hozzávalók:
  • 300 g gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-7 db közepes paradicsom
  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • őrölt fehér bors
  • kis marék oregánó
  • pár szál kakukkfű
  • bazsalikom
  • 2 db babér levél


A vöröshagymát finomra vágtam, az olívaolajon megpirítottam,


majd hozzátettem a tisztított és felszeletelt gombát. Sóztam, borsoztam hozzáadtam a fűszereket, majd zsírjára sütöttem, kissé pirítottam.

Közben a paradicsomokat hirtelen pár másodpercre lobogó forró vízbe tettem, mert így könnyen le tudtam hámozni a héjukat.



A paradicsomokat összevágtam, és hozzátettem a gombához, majd a paradicsompürével felengedtem. Együtt pároltam, a gombával. Közben ízleltem, hozzáadtam az almaecetet, a cukrot, és a zúzott fokhagymát. Pirítottam tovább együtt, míg krémessé nem sűrűsödött. Amint elkészült, hidegre tettem, kihűtöttem.Tálalásnál hidegen szervíroztam a hús és a köret mellé. Isteni étel, nagyon szeretjük, akár mártogatósként is kiváló!   


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...