2015. augusztus 5., szerda

Tepsis sült újburgonya gazdagon

Újburgonya. Bármikor, bármivel......tuti!

Tepsis sült újburgonya gazdagon



Hozzávalók:
  • 1 kg újburgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • 2 kanálnyi zsír (én libazsírt használtam)
  • 1 marék tepertő (szintén libatepertőt használtam)
  • 1 szál debreceni kolbász
  • 2 pár virsli
  • 15 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt sajt
A burgonyát megfőztem, de csak félpuhára, majd leszűrtem, és vártam addig, míg annyira lehűl, hogy meg tudjam hámozni. Elővettem egy mélyebb tepsit, és belekarikáztam a hámozott burgonyát.

Rákarikáztam a vöröshagymát, sóztam, borsoztam, paprikával, majoránnával megszórtam. A petrezselymet felaprítottam és rátettem. A zsírt felolvasztottam és ráöntöttem. A kolbászt, virslit felkarikáztam, és azt is rászórtam, majd az egészet óvatosan, de alaposan összeforgattam, hogy a zsíros fűszeres pác mindenhol érje az összetevőket.
Végül a sajtot felkockáztam, és megtűzdeltem egyenletesen az egész rakottat.


Előmelegített sütőben 170 C°-on, 45 perc alatt megpirítottam.


Paradicsom salátával, tökéletes egytálétel. Viszonylag gyors, és egyszerű az elkészítése, és mindenki szereti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...