2015. szeptember 11., péntek

Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta

Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta



Hozzávalók:
  • 1 kör alakú piskóta (házi, ha lehet)
a krémhez, és díszítéshez:
  • 300 g mascarpone
  • 5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint növelhető)
  • 2 db vaníliás cukor
  • 400 g cukrászhab tejszín
  • 400 g erdei vegyes gyümölcs
  • 2 csomag 30 g-os zselatin
  • 1 tábla csoki

A tejszínt felvertem kemény habbá. A krémsajtot kikevertem a cukorral, vaníliás cukorral. A zselatint kevés vízzel felfőztem, de csak épp addig, míg el nem olvadt. A felét a sajtkémbe óvatosan csurgatva hozzákevertem. Az erdei gyümölcsök felét, és a tejszínhabot is hozzátéve óvatosan beleforgattam.
A piskótatésztát 3 részre vágtam, és megtöltöttem a krémmel, és be is vontam vele.
A csokoládét megolvasztottam, körbecsurgattam a torta szélét.
A maradék erdei gyümölcsöt felhalmoztam a torta tetejére, és a kicsit visszaolvasztott, kissé édesített zselatinnal meglocsoltam a gyümölcsök felületét. 
Két órára hűtőbe tettem, és utána tálaltam.

Nagyon finom, megfelelően savanykás tortát készítettem, úgy, ahogy a gyermekeim szeretik. Hatalmas, lágy krémes faltokkal! :)

Kapcsolódó linkek:
 Piskóta alaprecept
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...