2015. szeptember 10., csütörtök

Húsgombócos csirkecombok gombás paplan alatt

Húsgombócos csirkecombok gombás paplan alatt


Hozzávalók:
  • 4-5 db csirke felső, vagy alsó comb
  • fasírozottgombócok
  • öntet-mártás

A fasírozotthoz:
  • 40 dkg sertés darált hús (lapocka, comb)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 0,5 L étolaj
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma
További hozzávalók:
  • 2 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • 250 g apró paradicsom (koktél, körte)
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
Az öntethez:
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2 teáskanálnyi őrölt szárított szürke tölcsérgomba

A fasírt hozzávalókat összekevertem, fél órát pihentettem. Majd kis gombócokat formáltam, és hirtelen forró olajon félig kisütöttem. Egy jénait előkészítettem, és beletettem a gombócokat.

A csirkecombokat tisztítás után sóztam, borsoztam, és lisztben megforgattam, a visszamaradt olajon mindkét oldalukon megpirítottam őket.

A combokat és a gombócokat elhelyezgettem a jénaiban, és elosztottam köztük a paradicsomokat, és a felszeletelt fokhagymákat, vöröshagymákat.


A besamelt a megszokott módon kezdtem készíteni. Tehát vajas rántás, és tejjel felengedve, de joghurttal pótolva. És ha besűrűsödött, a tölcsérgombát belekevertem.


Egyenletesen elosztottam a húsokon a mártást, és megszórtam sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 C°-on, 50 perc alatt pirosra sütöttem.

Nagyon finom és ízletes. Párolt rizzsel tálaltam, és savanyúsággal. Ebédre, vacsorára, laktató, és kiadós étel, csak ajánlani tudom! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...