2015. szeptember 19., szombat

Húsos palacsinta olaszosan, Jutka konyhájából

Elkövettem ismét egy bűnt! Előre főztem és ennek következményi lettek....., holnap újra főzhetek!

Húsos palacsinta olaszosan, Jutka konyhájából


Hozzávalók:

  • 10-12 db palacsinta
  • töltelék a palacsintába
  • olaszos paradicsommártás
  • sajtos fehér mártás



A töltelékhez:
  • 400 g sertés darált hús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 tojásnyi zsír
  • 2 db vörös hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi Erős Pista
  • 1 nagyobb szelet szikkadt kenyér
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Serpenyőben a kockára vágott szalonnát megpirítottam kis zsíron. Hozzáadtam a finomra vágott vöröshagymát, és azzal is pirítottam tovább, majd a darált hússal zsírjára sütöttem.

Erős Pistával fűszereztem, sóztam, borsoztam. Zúzott fokhagymával ízesítettem és lehúztam a lángról.


Az előtte beáztatott száraz kenyeret kinyomkodtam, hozzámorzsoltam, ráütöttem a tojást.

A sajtot hozzáreszeltem, és elkevertem.
A masszánk elkészült, amellyel a palacsintákat megtöltöttük a későbbiekben.

További hozzávalók:
Az olaszos paradicsommártáshoz:

  • 1 kg paradicsom
  • némi víz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kis zsiradék
  • kis cukor
  • maréknyi oregánó
  • kis bazsalikom
  • 1 csapott teáskanálnyi keményítő.
A paradicsomot kis vízzel felraktam főni. 

Forrástól számítva kb. 5 percet főztem, majd botmixerrel leturmixoltam, és áttörtem szitán. Az így kapott pasztát-levet használtam fel.
A vöröshagymát és fokhagymát lereszeltem, kis zsiradékon kissé megpirítottam. 

Hozzáöntöttem a paradicsom levet, sóztam, kis cukorral meghintettem, és összefőztem.
Csepp vízzel a keményítőt elkevertem, és besűrítettem vele a mártást.
Felhasználásig félreraktam.



További hozzávalók:
A sajtos fehér mártáshoz:

  • tojásnyi zsír
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 3 dl tej
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 3 evőkanálnyi krémsajt (natúr)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanálnyi morzsolt bazsalikom
A zsiradékon a lisztet megpirítottam, de csak kissé, ne kapjon színt! Felengedtem folytonos keverés, és sűrítés mellett tejjel. Megszórtam sóval, szerecsendióval.
Lehúztam a lángról.
Hozzákevertem a reszelt sajtot, és a krémsajtot.
Fűszereztem a bazsalikommal.



További hozzávalók:
A palacsintákhoz:

  • 3 db tojás
  • liszt
  • tej
  • víz
  • olaj a sütéshez
Az összetevőket hagyományos palacsintához hasonlóan kevertem és sütöttem ki. A különbség csak annyi, hogy a tészta sós.




Elkészítés:

A palacsinták közepén felhalmoztam a tölteléket, feltekertem és mind a két oldalukon betűrtem a végeket, hogy a töltelékek benn maradjanak.
 

Egy jénaiban sorba rendeztem a töltött tésztákat.
Leöntöttem a palacsintákat a paradicsomos mártással,

majd a sajtos fehér mártással is.

Előmelegített sütőben 180 C°-on 1 óra alatt pirosra, készre sütöttem.


Ismét egy egytálétel, a maga tökéjében! Csak ajánlani tudom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...