2015. szeptember 21., hétfő

Karamellizált körtés háromszögek

Ősz van, és a gyümölcsök sorban érnek, tehát adott a tipp, hogy készítsek valami finomságot! :)

Karamellizált körtés háromszögek


Hozzávalók:
  • 1 adag vajastészta
  • 4-6 db körte (nagyobb, pl: Vilmos Körte)
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás a kenéshez

A körtéket meghámoztam, és hosszában felszeltem, kimagoztam.

Serpenyőben a vajat felolvasztottam, egyenletesen elszórtam rajt a cukrot, keverés nélkül világosra-folyóssá pirítottam rajt.

Rárakosgattam a körte cikkeket, és mindkét oldalukon közepesen rápirítottam a karamellát. A lángról levettem, vaníliás cukorral, és fahéjjal meghintettem. Hagytam langyossá hűlni.

A vajastésztát kinyújtottam kb. 2 mm vastagságban, és 10x10cm négyszögeket vágtam belőle.
Mindegyikre ráhelyeztem 1-2 szelet körtét, majd az ellenkező csúcsokat összenyomtam.

Az így kapott háromszögeket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyeztem, majd megkentem felvert tojással a felső felüket.

A körte sütése után visszamaradt értékes karamellás szafttal meglocsoltam mindegyiket, és előmelegített sütőben 180 C°-on pirosra sütöttem.

Tökéletes finomság, pillanatok alatt elfogy, tehát érdemes dupla adagot készíteni!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...