2015. szeptember 28., hétfő

Körtetorta Jutka konyhájából

Körtetorta Jutka konyhájából



Hozzávalók:
  • kókuszos kakaós tészta
  • karamellás körte szeletek
  • pudingos krém
  • sült hab díszítéshez

Kókuszos kakaós tészta:
  • 2 db tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál víz
  • 1 sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
A szárazanyagokat, lisztet, kókuszt, sütőport, kakaóport összekevertem.
A tojást szétválasztottam, a fehérjét felvertem a cukorral, és vaníliás cukorral, majd a sárgájával, vízzel. 
Összekevertem óvatosan a két elegyet, és vajjal kikent formába töltöttem.
Előmelegített sütőben 180 C°-on 15 perc alatt megsütöttem.


Karamellás körte szeletek
  • 5 db nagyobb körte
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
A körtéket meghámoztam, és hosszában felszeltem, kimagoztam. Serpenyőben a vajat felolvasztottam, egyenletesen elszórtam rajt a cukrot, keverés nélkül világosra-folyóssá pirítottam rajt. Rárakosgattam a körte cikkeket, és mindkét oldalukon rápirítottam a karamellát. Lefedtem tetővel, és lassú tűzön, megpároltam alatta körtét.




Pudingos krém
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 dl tej
  • 3 tojás sárgája
A pudingport tojássárgával, kis tejjel kikevertem, és a maradék forró tejjel felfőztem. Édesítettem, és belekevertem a kókuszt.


Sült hab díszítéshez
  • 3 tojás fehérje
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom leve
A tojásfehérjét felvertem a cukorral, és citrom levével.

Összeállítás:

A tésztára rátettem a körtecikkeket, majd a krémet eloszlattam rajt, végül habbal díszítettem.




Előmelegített sütőben 200 C°-on 5 perc alatt rápirítottam a habot.

Tökéletes, isteni tortát kaptam, remek ízharmóniával, az ősz ízeként.

Jó étvágyat! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...