2015. szeptember 4., péntek

Töltött sült paprika papucsok

Töltött sült paprika papucsok


Hozzávalók:
  • 6 db nagyobb kápia paprika
  • 400 g darált sertéshús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb szelet kenyér
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • kis marék vágott oregánó
  • kis bazsalikom
  • 250 g körte paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
  • kis olaj
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás



Serpenyőben kis olajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítottam, hozzáadtam a felkarikázott paradicsomokat, a vágott metélőhagymát, petrezselyemzöldet és oregánót, együtt pirítottam őket 1-2 percig, majd ráraktam a darált húst, sóztam, borsoztam. Kevergetve, a hús fehéredéséig, és amíg a leve el nem főtt, addig pirítottam. Majd lehúztam a lángról, hozzákevertem a tejfölt, a tojást, az előre hideg vízben beáztatott és kinyomkodott kenyeret. 

A tepsiben elhelyeztem a megmosott, lecsumázott, kimagozott, félbevágott paprikákat, és megtöltöttem őket a keverékkel.
Majd megszórtam reszelt sajttal, és csipet bazsalikommal, és előmelegített sütőben 180 C°-on, 40 perc alatt pirosra sütöttem.
Tökéletesen harmonizál a paprika édes íze, a fűszeres töltelékkel. Körettel, de köret nélkül is finom!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...