2015. szeptember 19., szombat

Töltött sült pritaminpaprika

 Hasonlót már készítettem, de változtattam a tölteléken, illetve a paprika fajtáján!

Töltött sült pritaminpaprika 





Hozzávalók:
  • 6 db pritamin paprika
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 tojásnyi libazsír
  • 500 g darált sertéshús
  • 3 marék rizs
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb szelet kenyér
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • kis marék vágott oregánó
  • kis bazsalikom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
Serpenyőben a libazsírt felolvasztottam, rádobtam a kockára vágott szalonnát, és megpirítottam. A finomra vágott vöröshagymát hozzápirítottam. Megszórtam a vágott metélőhagymával, petrezselyemmel és oregánóval.

Ráraktam a darált húst, sóztam, borsoztam. Kevergetve, zsírjára sütöttem. 

A rizst ekkor adtam hozzá, és együtt pirítottam őket kb.2 percig. 

Majd lehúztam a lángról, hozzákevertem a tejfölt, a tojást, az előre hideg vízben beáztatott és kinyomkodott kenyeret. 

A tepsiben elhelyeztem a megmosott, lecsumázott, kimagozott paprikákat, és megtöltöttem őket a masszával.

Majd megszórtam reszelt sajttal, és csipet bazsalikommal, és előmelegített sütőben 180 C°-on, 50 perc alatt pirosra sütöttem.

A sütés ideje alatt a rizs magába szívta az értékes és ízletes nedveket. Rendkívül jól harmonizált a paprika édes íze a húsos töltelék fűszerezettségével. Ehhez a finom és laktató ételhez nem szükséges köret. Önmagában fogyasztható tökéletes étek.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...