2015. szeptember 20., vasárnap

Viviána ikrahabja

Egy kedves ismerősöm, egyik alkalommal mikor Erdélyben jártam, megtanított az ikrakrém elkészítésére. Ez úton is köszönöm, és a receptet is róla neveztem el, tiszteletem jeléül!
Aki a halas ízeket szereti nem hagyhatja ki!

Viviána ikrahabja


Hozzávalók:
  • 50 g halikra
  • 1-1,5 dl olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2-dl szénsavas ásványvíz
  • 1/2 citrom leve

A halikrát egy keverőtálba tettem, és robotgéppel keverni kezdtem. 


Elméletileg majdnem új járunk el, mint a majonéz esetében. Tehát keverés közben apránként hozzácsepegtettem az olajat, szépen besűrítve azt. Majd következő lépésnél az ásványvíz következett, Szintén apránként keverve bele a masszába, habos, könnyű állagot kapva.

Az ikra sós, tehát sózni csak abban az esetben szükséges, ha már ízleltük.
A hagymát közben lereszeltem péppé, és keverés közben, citrom levével együtt adagoltam a masszához.
A habunk akkor jó, ha állaga krémes, könnyű, és egyben marad, nem híg.

Pillanatok alatt elkészül, egyszerű, és kevés összetételből.
Jellegzetes íze, zamata fenséges. Friss kenyérrel fogyasztva mennyei vacsora, illetve reggeli.:)
Köszi Vivi! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...