2015. október 16., péntek

Aszalt paradicsomos kelt tészta

Csodálatos nap a mai! Az ablakban megláttam a finom és általam elkészített aszalt paradicsomot, amelyet olíva olajban tettem el, fűszeresen. Augusztus óta állt ott, érve, várva az alkalmat, hogy színre léphessen, a mai nap erre tökéletesen megfelelt. :)

Aszalt paradicsomos kelt tészta



Hozzávalók:

  • 80 dkg fehér liszt
  • 10 dkg graham liszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 jó maréknyi aszalt paradicsom, olajával együtt
  • 2 dl tej
  • 3 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor

A liszteket sóval összekevertem. A vizet tejjel elegyítettem, meglangyosítottam, és az élesztőt kis cukorral felfuttattam benne.  
A lisztes keveréket az élesztős eleggyel összedolgoztam.
Az aszalt paradicsomot felaprítottam, és olajával együtt a tésztává gyúrtam, de csak kis adagokban adagoltam hozzá az olajat, és addig gyúrtam a tésztát, míg kéztől és táltól el nem vált.

Beolajozva letakarva langyos helyen duplájára kelesztettem.


Kaptam egy tökéletes alaptésztát, amelyet több módon felhasználhatok!


Kapcsolódó link:
Aszalt paradicsom olíva olajban
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...