Fahéjas aranygaluska dióérzékenyeknek
Hozzávalók:
- Aranygaluska tészta
- vaníliás cukor
- 1-2 evőkanálnyi kristálycukor
- 1 kávéskanálnyi fahéj
- 1 teáskanálnyi kakaópor
A tésztát, mint az Aranygaluska esetében meggyúrtam, kétszeresére kelesztettem, kiszaggattam, majd egy edényben (jénai, kuglófforma stb.)felrétegeztem, de ebben az esetben nem dióval, hanem cukor-fahéj-vaníliás cukor-kakaó keverékével hintettem a rétegeket.
Majd kisütöttem.
A tészta mennyiségétől függően az adott mennyiséget mérve 35-40 perc 170 C°-s sütést kíván.
Ekkor lesz a tészta piros, belül omlós.
Vanília sodóval tálaltam.
Jó étvágyat!
Aranygaluska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése