2015. október 31., szombat

Fahéjas aranygaluska dióérzékenyeknek

Mai nap Aranygaluskát készítettem, a receptet már előzőleg leírtam a blogomban. Nagyon finom és ízletes, de mivel én dióérzékeny vagyok, ezért a hagyományos elkészítés mellett magam részére is készítettem egy alternatív fajtát! Mondhatom, isteni lett! ;)

Fahéjas aranygaluska dióérzékenyeknek



Hozzávalók:

  • Aranygaluska tészta
  • vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanálnyi kristálycukor
  • 1 kávéskanálnyi fahéj
  • 1 teáskanálnyi kakaópor

A tésztát, mint az Aranygaluska esetében meggyúrtam, kétszeresére kelesztettem, kiszaggattam, majd egy edényben (jénai, kuglófforma stb.)felrétegeztem, de ebben az esetben nem dióval, hanem cukor-fahéj-vaníliás cukor-kakaó keverékével hintettem a rétegeket.
Majd kisütöttem.
A tészta mennyiségétől függően az adott mennyiséget mérve 35-40 perc 170 C°-s sütést kíván.
Ekkor lesz a tészta piros, belül omlós.
Vanília sodóval tálaltam.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó linkek:
Aranygaluska
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...