2015. október 30., péntek

Fűszeres tepsis burgonya csirkecombbal

Fűszeres tepsis burgonya csirkecombbal



Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • 1 evőkanálnyi piros paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanálnyi őrölt kömény
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 6-8 db csirkecomb
A burgonyát tisztítás után héjastul felhasáboltam a hagymát felkarikáztam. Tepsibe raktam és ott helyben sóztam borsoztam, majoránnával paprikával megszórtam, és olajjal alaposan összekevertem.
Előmelegített sütőbe raktam és 180 C°-n 20 percet pirítottam, sütöttem.
Közben a csirkecombokat sóztam, borsoztam szintén, és köménnyel, reszelt fokhagymával bedörzsöltem.
A burgonyát 20 perc lejártával kivettem a sütőből megforgattam és ráhelyeztem a csirkecombokat. 40 percre, ugyancsak 180 C°-ra visszatettem a sütőbe. 
A 40 perc lejártával megforgattam a burgonyákat és a combokat és ismét visszatettem sülni,
ismét 40 perc sütés következett és pirulás.
Istenien összeérnek az ízek, finom ropogós külső, szaftos ízletes belső!
Tökéletes vacsora.
Savanyúsággal tálaltam.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...