2015. október 30., péntek

Fűszeres tepsis burgonya csirkecombbal

Fűszeres tepsis burgonya csirkecombbal



Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • 1 evőkanálnyi piros paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanálnyi őrölt kömény
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 6-8 db csirkecomb
A burgonyát tisztítás után héjastul felhasáboltam a hagymát felkarikáztam. Tepsibe raktam és ott helyben sóztam borsoztam, majoránnával paprikával megszórtam, és olajjal alaposan összekevertem.
Előmelegített sütőbe raktam és 180 C°-n 20 percet pirítottam, sütöttem.
Közben a csirkecombokat sóztam, borsoztam szintén, és köménnyel, reszelt fokhagymával bedörzsöltem.
A burgonyát 20 perc lejártával kivettem a sütőből megforgattam és ráhelyeztem a csirkecombokat. 40 percre, ugyancsak 180 C°-ra visszatettem a sütőbe. 
A 40 perc lejártával megforgattam a burgonyákat és a combokat és ismét visszatettem sülni,
ismét 40 perc sütés következett és pirulás.
Istenien összeérnek az ízek, finom ropogós külső, szaftos ízletes belső!
Tökéletes vacsora.
Savanyúsággal tálaltam.

Jó étvágyat!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...