2015. október 17., szombat

Keleti zöldséges csirkemell Jutka konyhájából

Keleti zöldséges csirkemell Jutka konyhájából


Hozzávalók:

  • 250 g csirkemell
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál osztrigaszósz
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 fej lila hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 levél kelkáposzta
  • 1 db csípős paprika

A csirkehúst felcsíkoztam, egy edénybe tettem, sóztam borsoztam, szójaszósszal és balzsamecettel meglocsoltam, jól összekevertem.

 A káposzta kemény élét eltávolítottam, és felvágtam, csíkoztam szeltem a sárgarépával, paprikákkal, hagymákkal együtt.

Wok-ban az olajon a mézet kicsit megpirítottam, de épp csak egy pillanatot, mert megkeseredhet. Hozzátettem a pácolt húst, és gyömbérrel megszórtam, és annyira pirítottam meg, hogy a húst vegye körbe egy finom barnás pirult réteg.(ne égjen meg!)
 A zöldségeket hozzátettem és egybepirítottam az elegyet, közben ízleltem, édességét, savanyúságát és sósságát.
 A zöldségek pirultak, de roppanósak még, akkor kész ételünk.
Kifőtt tésztával rizzsel, üveg tésztával tálalva, akár egybeforgatva tökéletes, egészséges étel. Laktató, finom és rendkívül gyorsan fogy............ 

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...