2015. október 26., hétfő

Rakott tejfölös tészta

Rakott tejfölös tészta



Hozzávalók:

  • 1 kg orsótészta
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 200 g bacon szalonna
  • 10 dkg párizsi
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • csipet szerecsendió
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 400 g tejföl
  • 15 dkg sajt
A tésztát enyhén sós vízben kifőztem, majd leszűrtem és egy tepsiben elterítettem.
A szalonnákat, párizsit felkockáztam. A szalonnát zsírjára sütöttem, és a párizsit vele együtt megpirítottam, majd a tésztára öntöttem, és azzal összekevertem. Kissé sóztam és borsoztam az elegyet.


A vajjal és lisztel, szerecsendióval, kevés sóval, és tejjel besamelt készítettem, amelybe a tejfölt végül belekevertem.

Ráöntöttem és kentem a tésztán.

Reszelt sajttal megszórtam, majd előmelegített sütőben 180-190 C°-on 30 perc alatt megpirítottam.



Egyszerű, gyors és finom étel. Laktató ebéd, vagy vacsora.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...