2015. október 7., szerda

Zöld-fűszeres csirkemell

Zöld-fűszeres csirkemell



Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor metélő fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • pár szál kakukkfű
  • kis marék oregánó
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • pár szem köménymag
  • 10 db körte, vagy koktél paradicsom
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
A vörös és fokhagymát lereszeltem, a zöld-fűszereket és a köménymagot felaprítottam, az olvasztott vajjal összekevertem, majd sóztam, borsoztam, két kanál tejföllel kikevertem.


A csirkemelleket szép sorban behelyeztem egy sütésálló tálba, majd a tetején elosztottam a zöld-fűszeres mártást.

A paradicsomokat kettévágtam, és rárakosgattam a mártásos húsra.

Reszelt sajttal végül megszórtam, előmelegített sütőben 180 C°-n, 45 perc alatt pirosra sütöttem.


Körteként kukoricás rizzsel tálaltam.
Nagyon finom, csak ajánlani tudom!

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...