2015. november 30., hétfő

Csokis-vaníliakrémes süti

Krémes, finom, egyszerű, gyors.....
Csokis-vaníliakrémes süti



Hozzávalók
Tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
A tojásokat különválasztottam és a fehérjét felvertem kemény habbá, majd hozzávertem a cukrot, és később a tojás sárgákat is. Az olajat közben adagoltam.  A lisztel elkevert sütőport pedig lassan egyenletesen hozzáforgattam a tojásos habhoz.
Vajjal kikent, lisztezett tepsibe terítettem a tésztát, előmelegített sütőben 180 C°-n 10 perc alatt pirosra sütöttem.


Hozzávalók
Barna krémhez:
  • 1 csomag kakaós puding por
  • 2 db tojás
  • 1/2 L tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanálnyi zselatin
A pudingport kis tejjel csomómentesen kikevertem, hozzátett tojássárgákkal együtt.
A tejet a cukorral, zselatinnal felforraltam, és a pudinggal felfőztem.
A tojásfehérjét felvertem és a forró masszába beleforgattam óvatosan.
Ezzel a krémmel kentem meg először a tésztát.


Hozzávalók
Sárga krémhez:
  • 1 csomag vaníliás puding por
  • 2 db tojás
  • 1/2 L tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanálnyi zselatin
A pudingport kis tejjel csomómentesen kikevertem, hozzátett tojássárgákkal együtt.
A tejet a cukorral, zselatinnal felforraltam, és a pudinggal felfőztem.
A tojásfehérjét felvertem és a forró masszába beleforgattam óvatosan.
Ezzel a krémmel kentem meg az előzőleg csokikrémmel megkent, majd kihűtött tésztát.

Hidegre tettem, két óra múlva szelhettem és fogyaszthatta a család.


Jó étvágyat!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...