2015. november 8., vasárnap

Halászlé Szakter módra

Rengeteg elkészítési módja létezik, mindenki másképp szereti, én így készítem.

Halászlé Szakter módra



Hozzávalók:
8 L-s bográcshoz mérve

  • 2 kg halászlé alap (fej, farok, húsos részek)
  • 10 db ponty szelet 
  • 2 db piros húsú paprika
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanálnyi őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanálnyi só
  • 2 evőkanálnyi házi Erős Pista
  • 2 evőkanálnyi házi Édes Anna
  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • 2 evőkanálnyi őrölt édes piros paprika
  • 1 evőkanálnyi csípős őrölt piros paprika

A tűz előkészítése után a bográcsot félig raktam vízzel, majd ebbe beleraktam a halalapot a paprikával, paradicsommal, tisztított hagymákkal együtt.

Amint felhabzott, a habot szépen lefölöztem, és hagytam szépen lassan fordogálni.

Sóztam, borsoztam, hozzátettem az Édes Annát, Erős Pistát, paradicsomlevet. Felöntöttem annyi vízzel, hogy 3/4-g érjen a bográcsnak.
Lassan, nem lobogva addig főztem, míg a csontokról le nem vált a hús, ekkor leemeltem a bográcsot.

Kivettem belőle a nagyobb csontokat, szálkákat átválogattam, és a lé nagy részét leszűrtem, a maradékot botmixerrel lepépesítettem.
A bográcsba visszatettem a pépet és a levet, felforraltam, de nem lobogtattam, tovább ízesítettem az őrölt paprikákkal. Megkóstoltam, hogy elég fűszeres-e, szükség esetén tovább ízesítettem.

A hal szeleteket ekkor tettem bele és kb. 10 perc alatt megfőztem benne.

Levettem ismét a bográcsot, és hagytam kissé állni, pihenni a halászlét, majd tálaltam.

Friss kenyérrel isteni, nagyon szeretjük ezt az egyszerű, de mégis nagyon finom, tökéletes magyar ételt.


Jó étvágyat!

Kapcsolódó linkek:

Házi Édes Anna
Házi Erős Pista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...