2015. november 8., vasárnap

Puncs linzer

Puncs linzer




Hozzávalók:
a tésztához

  • 70 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 1/2 rum aroma

A vajat és zsírt elmorzsoltam a sütőporral elkevert liszttel. Hozzászitáltam a porcukort, sót, aromát, ráütöttem a két tojást és a tejjel összegyúrtam. Majd pihenni tettem a tésztát 20 percre, majd 3 cipót gyúrtam, kinyújtottam és sütőlapon 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütöttem 175 C°-on.

Hozzávalók:
a töltelékhez
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • az egyik tésztalap
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 rum aroma
  • 1 dl baracklekvár
A vajat cukorral és kakaóval alaposan kikevertem, beletörtem a tésztát és hozzátettem a lekvárt, rumaromát. Az egészet jól kikevertem, nem baj ha a tészta darabos marad!


Hozzávalók:
máz a tetejére
  • 1 csomag puncs puding
  • 1/2 rum aroma
  • 5 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
A pudingot cukorral, tejjel kifőztem, a rumot hozzákevertem és a margarint is.


Összeállítás:
Hozzávalók:
  • 2 tésztalap 
  • a töltelék
  • 1 dl baracklekvár
  • máz a tetejére
Az egyik tésztalapot megkentem a lekvárral, majd egyenletesen elosztottam rajt a tölteléket.
Beterítettem a másik tésztalappal és a tetején eloszlattam a pudingos krémet.
Hűtőbe raktam, s legalább 5 órát pihentettem...volna, de a gyerekek nekiestek. S azóta szépen fogy.....

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...