2015. december 6., vasárnap

Csirkecomb falatok finomra hangolva

Csirkecomb falatok finomra hangolva



Hozzávalók:

  • 7-8 db csirke felső comb
  • őrölt bors
  • 1 tojásnyi zsír
  • 1 kg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 L tej
  • 10 dkg reszelt sajt.

A csirke combokat kicsontoztam, sóztam, borsoztam. A zsiradékot serpenyőben felhevítettem és a húst mindkét oldalán megpirítottam, majd félreraktam.

A serpenyőben maradt zsiradékon a megtisztított, felcikkezett burgonyát megpirítottam félig, majd ezt egy tűzálló tálba téve eligazgattam. Sóztam, borsoztam.

A zsiradékot bent hagytam a serpenyőben, mert még későbbiekben felhasználtam.
A burgonyára ráhelyezgettem a csirkehúst egyenletesen.

A hagymákat felkarikáztam, és a serpenyőben megpirítottam.

A zsiradékot hátrahagyva rákanalaztam a hagymát a csirkecombra és kissé sóztam.
A maradék zsíron 2 evőkanálnyi lisztet megpirítottam, tejjel felöntöttem, sóztam és szerecsendióval megszórtam, kevergetve besűrítettem. 

A sajtot hozzáreszeltem, elkevertem. Ezzel a mártással megöntöztem egyenletesen a rakott húst és előmelegített sütőben 190 C°-n 40-45 perc alatt pirosra sütöttem.


Savanyúsággal tálaltam.
Tökéletes egytálétel!

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...