2015. december 28., hétfő

Hostáti csorba Jutka konyhájából

Hóstáti csorba Jutka konyhájából



Hozzávalók:

  • 35 dkg pulykamellfilé, pulykacombfilé
  • 1-2 db petrezselyemgyökér, vagy 4 kisebb
  • 1 sárgarépa
  • 1 db piros pritamin paprika
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 g gyalult savanyú káposzta és leve
  • 1 db szalonna bürke-füstölt
  • 2 l csirkeleves
  • 2 evőkanálnyi olaj
  • 2-3 db aszalt paradicsom szelet
  • 2 db babérlevél
  • őrölt színes bors
  • 2 db tojássárga
  • 3 dl tejföl

Kevés felhevített olajon a vékonyra felszelt pulykahúst megpirítottam, hozzádobtam a babérlevelet az őrölt borsot, a felkarikázott hagymákat, paprikákat, felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, aszalt paradicsomot.



Egybepirítottam 1-2 percig, rátettem a káposztát és levét, együtt rotyogtattam pár percig, majd felöntöttem a húslével.

Forrás után 1 órán át lassú tűzön pároltam a levesem, amelybe a bürkét is beledobtam.
A tojássárgákat a tejföllel kikevertem, kis levessel melegítettem és a levesbe kevertem, első forrásig hagytam lángon, közben kóstolgatva ízesítettem még.


Elkészült finom levesem, mely tökéletes gyomorkímélő és nagyon finom étel!
Jó szívvel ajánlom!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...