2015. december 28., hétfő

Hostáti csorba Jutka konyhájából

Hóstáti csorba Jutka konyhájából



Hozzávalók:

  • 35 dkg pulykamellfilé, pulykacombfilé
  • 1-2 db petrezselyemgyökér, vagy 4 kisebb
  • 1 sárgarépa
  • 1 db piros pritamin paprika
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 g gyalult savanyú káposzta és leve
  • 1 db szalonna bürke-füstölt
  • 2 l csirkeleves
  • 2 evőkanálnyi olaj
  • 2-3 db aszalt paradicsom szelet
  • 2 db babérlevél
  • őrölt színes bors
  • 2 db tojássárga
  • 3 dl tejföl

Kevés felhevített olajon a vékonyra felszelt pulykahúst megpirítottam, hozzádobtam a babérlevelet az őrölt borsot, a felkarikázott hagymákat, paprikákat, felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, aszalt paradicsomot.



Egybepirítottam 1-2 percig, rátettem a káposztát és levét, együtt rotyogtattam pár percig, majd felöntöttem a húslével.

Forrás után 1 órán át lassú tűzön pároltam a levesem, amelybe a bürkét is beledobtam.
A tojássárgákat a tejföllel kikevertem, kis levessel melegítettem és a levesbe kevertem, első forrásig hagytam lángon, közben kóstolgatva ízesítettem még.


Elkészült finom levesem, mely tökéletes gyomorkímélő és nagyon finom étel!
Jó szívvel ajánlom!


Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...