2015. december 21., hétfő

Olaszos húsgolyó sajtos burgonyalabdaccsal

Olaszos húsgolyó sajtos burgonyalabdaccsal



Az ételem 3 összetevőből áll főképpen:

  1. húsgombóc
  2. olaszos paradicsommártás
  3. sajtos burgonyagombóc
  4. feltét (15 dkg reszelt sajt+ bazsalikom)


Hozzávalók:
a húsgombóchoz

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt színes bors
  • oregánó
  • 1 zsemle
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez
A vöröshagymát tisztítás után finomra vágtam és kis olajon megpirítottam, majd langyosra hűtöttem.
A zsemlét beáztattam, majd ha megszívta magát kinyomkodtam.
A darált húshoz hozzáadtam a zsemlét, hagymát, reszelt fokhagymát, sóztam, borsoztam, lisztel megszórtam és oregánoval. Hozzáütöttem a tojást és alaposan összekevertem az összetevőket a darált hússal.
Az olajat felhevítettem és vizes kézzel formált apró kis gombócokként világosra sütöttem a fasírtgolyókat.



olaszos paradicsommártáshoz:
  • 0,5 dl paradicsompüré
  • oregánó
  • őrölt színes bors
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
A vöröshagymát tisztítás után finomra vágtam és kis olajon megpirítottam, hozzáreszeltem a fokhagymát, oregánóval megszórtam, ráraktam a babérlevelet.
Felöntöttem paradicsompürével, sóztam borsoztam, cukorral megszórtam, pár percig forraltam, kevergettem.



sajtos burgonyagombóchoz:
  • 4-5 db közepes burgonya
  • só 
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál liszt
A burgonyát tisztítás és pucolás után felszelve megfőztem sós vízben. Majd ha megfőtt, akkor leöntve a főzővizet, összetörtem. Sóztam, borsoztam és reszelt sajttal, lisztel elkevertem.

Összeállítás:
Egy jénai tálat kiolajoztam, majd a húsgombócokat egyenletesen elosztottam rajt. A burgonyatésztából vizes kézzel gombócokat formáltam és a húsgolyók közé helyeztem.
A paradicsomszószt pedig a tetejükön egyenletesen eloszlattam.

Végül az egészet reszelt sajttal és némi bazsalikommal megszórtam.

Előmelegített sütőben 180 C°-n 30 perc alatt készre sütöttem.

Nagyon finom egytálétel, csak ajánlani tudom!

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...