Puncs kocka Jutka módra dió érzékenyeknek
Hozzávalók:
A tésztához, mely összetörve alapja a sütinek
- 50 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1 sütőpor
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 db tojás
További hozzávalók a tésztához:
- 1 rum aroma
- 5 evőkanálnyi kakaópor
- 5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg darált háztartási keksz
A lisztben a vajat elmorzsoltam, sütőporral elkevertem, hozzátettem a cukrot, tejet, tejfölt, felütött tojást. Összegyúrtam alaposan.
Két részre osztva lisztezett deszkán kinyújtva és előmelegített sütőben 175 C°-n kisütöttem 15-20 perc alatt.
Ha kihűlt egy edénybe raktam és összemorzsoltam, mert ez az alapja a sütinek.
A morzsához hozzátettem a kakaóport, vajat, aromát. A Vizet felforraltam, a cukrot felolvasztottam benne, majd kihűtöttem és ezt a morzsás keverékhez öntöttem.
Alaposan összekevertem az összetevőket.
Egy tepsit kibéleltem fóliával és ebbe raktam a tésztát, amit elterítettem egyenletesen összenyomkodva, majd hidegre raktam dermedni.
Amint megdermedt, felkockáztam, s mázba forgattam
Máz hozzávalói:
- 1 tábla étcsokoládé
- 10 dkg vaj
A vajat kisütöttem, tehát forraltam, hogy a víz távozzon belőle.
A csokoládét felolvasztottam és kis mennyiségekben adagolva hozzáöntöttem és kevertem a vajat.
Ebbe a csokoládé mázba a szeleteket beleforgattam villa segítségével, és fóliára tette ki száradni, dermedni.
Kihűtve tálalható.
Finom igazi nosztalgikus érzés! Imádom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése