2015. december 19., szombat

Sült kacsamell

Páromnak szeretettel!

Sült kacsamell


Hozzávalók:
  • 2 db kacsamell filé
  • őrölt színes bors
A kacsamellet mosás után szárazra töröltem.
Beirdaltam , sóztam, borsoztam, egy-két órát pihentettem.

Egy serpenyőt felforrósítottam, és bőrével lefelé belehelyeztem a melleket. Nem kell alá zsiradék, mert olvad ki annyi, ami épp szükséges, amúgy így kapja meg az igazi pirított állagát.

Tehát kb. 3 percig pirítottam, majd megfordítottam a húst, ismét 3 percig pirítottam. 

Ezt a műveletet még kétszer elvégeztem, majd vettem egy tűzálló tálat, bőrös felével felfelé belehelyeztem a kacsamellet és előmelegített sütőben 180 C°-n 10 percig sütöttem.
10 perc eltelte után kivettem a sütőből a tálat, 2-3 perc pihenés után szeltem a húst.

Az állaga isteni puha, ha rózsaszín a belseje, akkor jó. Nem szabad túlsütni, mert keményedik, és túlfűszerezni sem, mert a hús elveszti az ízét, zamatát.
Burgonyapürével tálaltam, amelyet a kacsa szaftjával locsoltam meg.
Maga a tökély..... ;)

Jó étvágyat! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...