2016. január 22., péntek

Borscs leves

Mit eszik a magyar? Jelen esetben orosz ételt!
  Borscs leves



Hozzávalók:

  • 40 dkg marha lábszár
  • 30-40 dkg marha csont
  • 4 ökölnyi cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zellergyökér
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl paradicsompüré
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 1-2 evőkanálnyi ecet
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • őrölt bors

A húst csonttal felraktam főni kb. 2 L vízbe. Amint felforrt habját lemertem, sóztam, borsoztam, és egy tisztított hagymát egészben, plusz babérlevelet hozzátettem. Lassú tűzön a hús puhulásáig főztem.
A céklát kisebb hasábokra vágtam és kevés olajon egy másik edényben felraktam kissé pirítani. Sóztam, borsoztam, ecettel meglocsoltam, majd lefedve lassan puhára pároltam.
A répákat ( sárgarépát és a petrezselyem és zeller gyökereket) tisztítás után felvágtam keskeny hasábokra. Hagymát is felvágtam és a káposztát is felszeltem. Kis olajon egy nagyobb fazékban megpirítottam a 2 fej hagymát, majd a répákat és a káposztát is hozzátéve egybe pirítottam. Közben sóztam, borsoztam, lefedve lassú tűzön puhára pároltam. Szükség esetén az elpárolgott folyadékot a levessel pótoltam.

Összeállítás:
A káposztához hozzáöntöttem a céklát és a leszűrt húslével összefőztem.
A levesből maradt húst felkockáztam és a leveshez adtam.

Szükségesen még után fűszereztem.
A tejfölt lisztel kikevertem és a leveshez szűrtem, kevertem.

Finom, laktató étel. Érdemes kipróbálni! :)

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...