2016. január 16., szombat

Csirkecombok póréhagymamártásban Szakter módra

A mai nap az egyszerűség jegyében zajlott......

Csirkecombok póréhagymamártásban Szakter módra



Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • bors
  • 2 evőkanálnyi libazsír (vagy egyéb zsiradék)
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl sűrű tejföl
A combokat tisztítás után a felhevített zsiradékon mindkét oldalukon megpirítottam hirtelen.

Felöntöttem 2 dl vízzel és fedő alatt puhára pároltam, közben sóztam borsoztam.
Amint elfőtte a levét és a hús is puhult, a felkarikázott póréhagymát ráhalmoztam, majd átforgattam a hússal, 1-2 percet lefedve együtt pároltam.

Közben a tejfölt egy kis húslével melegítve kikevertem és a húsra öntöttem, elkevertem, egybeforraltam.

Nem szükséges habarni, mert elég sűrű, de ha szükséges étkezési keményítővel sűríthető.

Kifőtt tésztával, spagettivel tálaltam.
Nagyon finom, ízletes! :)

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...